MENIU

Alina Gorghiu s-a întâlnit cu şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România. Discuții cruciale pentru viitorul românilor - Subiectele abordate

Alina Gorghiu s-a întâlnit cu şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România/ Facebook

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a avut, miercuri, o întâlnire cu şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România Ramona Chiriac. Printre subiectele abordate s-a numărat legea pensiilor de serviciu, atingerea ţintelor stabilite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât şi îndeplinirea recomandărilor din cadrul Raportului 2023 privind statul de drept. Reamintim că proiectul de lege privind reforma pensiilor speciale a fost respins de CCR. Judecătorii constituționali au publicat, zilele trecute, și motivarea deciziei luate, documentul fiind trimis și la Monitorul Oficial. 

"Astăzi, am avut o întâlnire cu Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.
 
Cele mai importante subiecte :
 
- Legea pensiilor de serviciu. Deciziile CCR trebuie respectate, iar Parlamentul trebuie sa găsească o formulă de echilibru între jurisprudența CCR și ceea ce este prevăzut în PNRR. Trebuie găsit un sistem echitabil și sustenabil.
 

Reforma PENSIILOR SPECIALE | Marcel Ciolacu: „Vom merge la Comisia Europeană să renegociem”

-  Atingerea țintelor PNRR. Ministerul Justiției este direct implicat în îndeplinirea jaloanelor PNRR din domeniul justiției.
 
- Îndeplinirea recomandărilor din Raportul din 2023 privind statul de drept. Este cel mai bun Raport al României de până acum.
 
- Egalitate. Am discutat amândouă și despre cauza femeilor în societate. Femeile trebuie să fie respectate și în mediul public, și în mediul privat. Și mai sunt multe de făcut în acest sens", a transmis Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook.
 
Ministrul Justiției a precizat, totodată, că i-a mulțumit șefei Reprezentanței Comisiei Europene "pentru suportul constant" pe care Comisia Europeană l-a acordat României. 
 
Citește și Reforma PENSIILOR SPECIALE | Nicolae Ciucă: „După amendamentele finalizate și agreate cu Comisia, vom avea de urgență și plenul”