MENIU

Alina Gorghiu, prima reacție după ce un senator USR lovește violent un inspector bancar

Sursa foto: Facebook / Alina Gorghiu

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a reacționat, miercuri, într-o intervenție la Realitatea PLUS, după ce senatorul USR Virgil Marius Bob a lovit violent un inspector bancar. Scenele șocante au fost surprinse într-o sală de evenimente cu zeci de persoane așezate la mese.

„E un moment de excepție în Parlamentul României. Toate legile adoptate anul acesta, legi inițiate de mine, împreună cu colegi din PNL, prin efect cumulat ne asigură de un singur lucru: alegerile din anul 2024 vor fi alegeri cu oameni care nu sunt codamnați pentru niciun fel de infracțiune săvârșită cu intenție. Toate partidele politice au votat aceste inițiative depuse încă din anul 2016.

Legie nu se fac pentru o persoană, nici pentru două, nici pentru mai multe, legile se fac la nivel de principii. Dacă orice coleg se încadrează în prevederile legii adoptate ieri în Camera Deputaților, și anume: dacă o persoană este condamnată definitiv pentru o infracțiuni cu intenție, iar în cazul acesta, înțeleg că ne încadrăm în această situație, atunci nu își poate depune candidatura și nu poate să participe la niciun fel de alegeri în 2024”, a precizat Alina Gorghiu la Realitatea PLUS.

Întrebată dacă Virgil Marius Bob va rămâne senator deși s-a suspendat din partid, preşedintele Senatului a răspuns: „Da, din păcate, avem așa legi în România și Constituția de așa natură, încât o persoană, odată aleasă în Parlamentul României, nu poate fi schimbată decât dacă își dorește domnia sa să iasă din Parlament”.

Senatorul USR s-a ales cu plângere penală după ce a lovit violent un inspector bancar

Senatorul USR de Sălaj Virgil Marius Bob i-a spart capul unui inspector bancar la o masă. În urma unei discuții mai aprinse la un eveniment, senatorul Virgil Bob a agresat o altă persoană, lovindu-l în cap cu un obiect contondent, cel mai probabil cu telefonul mobil, conform unor surse judiciare.

Vă reamintim, USR a lansat campania „Fără penali în funcții publice”, iar senatorul s-a ales cu o plângere penală la parchet. 

Virgil Marius Bob este senator din acest an și este cunoscut în spațiul public pentru participarea la concursul de muzică X-Factor, unde demnitarul cântă versuri precum "Nu mai beau, nu mai duc pahar la gură/ Am capul mare și cred că e si cam prost, e plin de bere si rachiu".

Senatorul USR s-a suspendat din partid

Senatorul USR de Sălaj Virgil Marius Bob și-a anunțat astăzi suspendarea din partid după ce un bărbat a făcut reclamație la poliție că a fost lovit de către acesta cu un telefon în cap.

„Am avut în weekend, o altercație, cu un bărbat la un eveniment privat. Acest bărbat m-a provocat și am avut o reacție nervoasă necontrolată pe care o regret. Îmi pare rău pentru această altercație și voi colabora cu poliția pentru stabilirea circumstanțelor incidentului. Există mai mulți martori care pot atesta ca omul m-a provocat, dar asta nu este o justificare. Regret ce s-a întâmplat și am decis să mă autosuspend din partid”, a precizat acesta pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre: