MENIU

Alimentul antiobezitate care poate fi consumat fara limită, indiferent de grasimea pe care o are

Oricine vrea sa slabeasca sau sa se mentina in forma, cat mai simplu, cu eforturi cat mai mici. Medicul nutritionist Mihaela Bilic arata care este alimentul antiobezitate la care poti apela cu incredere.

"Cu branza proaspata se slabeste mult si repede. Pe vremuri, daca faceai hepatita sau erai in convalescenta dupa vreo boala grava, ti se recomanda o dieta bazata pe branza de vaci si carne fiarta. Acestea erau alimentele usor de digerat, dar care ajutau si la refacerea organismului. Celebra branza de vaci a ajuns sa fie sinonimul alimentatiei dietetice si chiar e campioana, cand vine vorba de slabit", a spus Mihaela Bilic.

Branza contine multi nutrienti, inclusiv vitamine precum vitamina C, B-6, B-12, A, D, E si vitamina K. Alte vitamine, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacina se gasesc in diferite tipuri de branza. Consumul de branza asigura organismului uman anumite minerale vitale precum calciu, sodiu, zinc, fosfor, potasiu si fier.

Conform statisticilor guvernamentale americane, 9 din 10 femei si 6 din 10 barbati nu respecta recomandarile de calciu. Proteina de inalta calitate din branza ofera organismului cu elemente esentiale pentru musculatura puternica.

In afara de gustul lor incantator, branza este o sursa buna de nutrienti, vitamine si minerale. Consumul a 225 de grame de branza ofera 34 mg de seleniu, 1595 mg fosfor, 3013 mg sodiu, 1259 mg calciu, 31,36 g grasimi totale, 37,41 g proteine, 0,963 mg vitamina B2, 5,8 mg zinc si 0,9 µg de Vitamina B-12.