MENIU

Alimentele pe care nu trebuie să le mai consumi niciodată dacă ai probleme cu tiroida

Tiroida este o glandă în formă de fluturaș așezată lângă corzile vocale. Această glandă are rolul de a produce hormonii T3 și T4, care îți controlează metabolismul. Pentru a produce acești hormoni, corpul tău folosește iod.

Aproape 80% din iodul pe care îl consumi este folosit de glanda tiroidă. Dacă dieta ta este deficitară în iod, atunci ai o tiroidă hipoactivă, boală cunoscută și sub numele de hipotiroidism.

Această boală poate fi agravată dacă consumi legume crucifere. Aceste legume încetinesc procesul de producere a hormonilor T3 și T4 și astfel metabolismul este mult mai lent. Efectele unui metabolism lent sunt: luarea în greutate, tensiunea arterială mică și o sensibilitate crescută la frig.

Care sunt aceste legume crucifere?

Gușa ascunde o glandă tiroidă mărită, cauzată adeseori de hipotiroidism. Mâncărurile care duc la mărirea ei conțin substanțe care îți afectează tiroida, încetinind procesul de producere a hormonilor. Legumele crucifere care conțin aceste substanțe sunt: toate tipurile de varză, broccoli, conopida, varza kale, muștarul și napul.