MENIU

Alimentele necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului tău

Pentru o dezvoltare sănătoasă, părinții trebuie să îi ofere copilului o alimentație bogată în substanțe nutritive. Așadar, există o serie de produse alimentare care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a celui mic. Iată care sunt acestea!

Laptele nu trebuie să lipsească din alimentația copilului în perioada de dezvoltare. Altele decât proteinele, laptele este cea mai bună sursă de calciu și fosfor. Acesta ajută la dezvoltarea oaselor, a dinților și a unghiilor. De asemenea, brânza este o altă sursă importantă de calciu, proteine, vitamina B12 și fosfor. Poate fi un mare substitut pentru carne. Brânza chiar are o calitate mai bună de proteine, ea fiind sănătoasă și ușor de digerat. Așadar, dă-i copilului zilnic o cantitate moderată de brânză.

Ouăle sunt esențiale pentru creșterea copiilor. Are conținut ridicat de proteine și o mulțime de vitamina B, care joacă un rol important în dezvoltarea creierului. În afară de aceasta, oul este sursă importantă de acizi grași Omega-3, vitamina D, folat, zinc, fier și seleniu.

Potrivit clickpentrufemei.ro, este necesar să incluzi în alimentația copilului încă de când este mic fasolea dar și afinele.