MENIU

Alimentele care curăță în mod natural arterele înfundate și te protejează de atacurile de cord

Urzicile, usturoiul, strugurii, dar și alte alimente sunt foarte benefice pentru arterele înfundate, dar și pentru atacurile de cord. Află ce trebuie să consumi și ce stil de viață trebuie să adopți pentru a fi sănătos. 

Sistemul circulator, prin intemediul venelor și arterelor, are rolul de a transporta sângele în tot corpul, asigurând buna funcționare a întreg organismului. Alimentația bogată în grăsimi saturate și zahăr alb rafinat, dar și factori precum moștenirea genetică, nivelul crescut de colesterol în sânge, consumul excesiv de alcool, sedentarismul, contribuie la apariția unor depozite de grăsimi, deșeuri celulare și calciu pe pereții vaselor de sânge. O arteră blocată sau înfundată poate produce grave probleme de sănătate, cum ar fi accidentul vascular cerebral, boala cardiacă ischemică, boala arterială, hipertensiunea arterială și insuficiența renală.

Pentru a preveni acest lucru, este important să îți schimbi stilul de viață, să renunți la alcool și tigări, să faci sport regulat, să adopți o alimentație sănătoasă bazată pe crudități și proteine bune și să elimini prăjelile, grăsimile animale și zahărul.

Alimentul care face minune pentru arterele înfundate este usturoiul. De asemenea, urzicile, strugurii, merele, perele, spanacul, fructele de mare, peștele gras, afinele, curmalele, rodiile și sfecla au aceeași capacitate. Conform floaredetei.ro, pentru a mări eficacitatea produsului, se recomandă consumul de ceai de plante precum sunătoarea, ghimbirul, mușețelul, siminocul sau mesteacănul.