MENIU

Alimente INTERZISE care îţi fac bine

Alimente INTERZISE care îţi fac bine

Cand vrei sa slabesti sau decizi sa te hranesti mai sanatos, o mare parte dintre mancarurile si bauturile preferate ajung pe „lista neagra“ de alimente pe care sa le ocolesti. Totusi, nu toate sunt daunatoare sau, desi ingrasa, pot fi benefice pentru sanatate daca sunt consumate cu moderatie.

Iata ce spun nutritionistii despre alimentele „interzise“ si de ce nu e bine sa le alungi complet din meniu.
 
Berea

Vestea buna este ca alcoolul din bere te protejeaza impotriva afectiunilor cardiace, dar asta doar in cazul in care consumi aceasta licoare cu moderatie. De asemenea, in cantitati mici, alcoolul impiedica pierderile de masa osoasa specifice inaintarii in varsta. Putini stiu ca berea contine siliciu, un mineral important pentru dezvoltarea si densitatea oaselor. De remarcat este faptul ca berea light este mai bogata in siliciu.

Ciocolata

Aceasta contine calorii, dar si multi antioxidanti numiti flavonoide, care iti pot proteja corpul de efectele devastatoare ale radicalilor liberi, asociate cu afectiunile cardiace si cu cancerul. Ciocolata amaruie are mai multe flavonoide decat alt gen de ciocolata si te face sa te simti satula mai repede. De aceea, cand ti-e pofta de dulciuri, mananca putina ciocolata amaruie, pentru ca duce mai repede la instalarea senzatiei de satietate.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.