MENIU

Alimente din bucătărie care pot fi extrem de periculoase

Atunci cand auzi ca anumite alimente sunt "periculoase", te gandesti imediat la calorii si la implicatiile pe care le are consumul lor. Dar daca ti-am spune ca unele alimente chiar sunt periculoase, in adevaratul sens al cuvantului? Exista cateva produse din bucatarie care chiar te pot ucide si sunt considerate deosebit de riscante pentru viata si totusi nu sunt putini cei care le consuma fara grija.

Afla care sunt cele mai periculoase alimente din bucatarie pe care sa le eviti complet!

1. Samburii de fructe: ca si cei de mere, samburii de cirese, de piersici si de caise contin cianuri si sunt foarte toxice pentru organism, mai ales daca le consumi in cantitati mai mari. Daca mananci un sambure din greseala nu are nimic, totusi. Incearca doar sa eviti sa ii consumi in mod regulat.  

2. Rubarba: contine acid oxalicilic, care cauzeaza pietre la rinichi. Este nevoie de aproximativ 5.5 kg de rubarba pentru ca aceasta sa fie fatala, insa tot te poate imbolnavi daca o mananci regulat, chiar daca este in cantitati mai mici. De altfel, si spanacul contine acest acid, dar numai atunci cand este crud. Asadar, varianta ideala in care sa fie consumat este gatit la aburi sau fiert cateva minute. 

3. Nucsoara: chiar daca o folosim in diverse delicii culinare, nucsoara este de fapt un halucinogen si este extrem de toxica pentru organism in cantitati mai mari. Este de ajuns sa consumi 5 grame pentru a avea convulsii si 7 grame pentru a-ti pierde cunostinta. O nucsoara intreaga poate produce o stare de psihoza care poate provoca panica profunda.

4. Cartofi: nu cartofii in sine ar fi problema, ci frunzele si mugurii care ies din cartofi. Daca ii lasi sa stea prea mult, substantele toxice din muguri pot patrunde si in cartofi, provocand crampe abdominale, diaree, dureri de cap, confuzie si chiar coma sau moarte, in cazuri extreme. Evita cartofii care au nuante de verde inauntru, deoarece contin aceste substante toxice. 

Mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
cartofi bucătărie alimente periculoase