MENIU

Alexandru Rafila știe CÂND scapă România de valul trei de coronavirus: Este un lucru bun că am ajuns la 3.000-4.000 de cazuri pe zi

Alexandru Rafila știe când trecem de al treilea val de COVID-19 Foto:InquamPhotos/George Călin

Alexandru Rafila a anunțat că cel de-al treilea val al epidemiei va fi depășit în momentul când numărul bolnavilor din secțiile de Terapie Intensivă va scădea. Medicul spune că este bine că numărul infectărilor a scăzut deja. Termenul avansat este de încă cel mult două săptămâni, susține Rafila.

 

Alexandru Rafila a anunțat că au trecut deja trei săptămâni din cele șase pe care le prognozase pentru începutul unei scăderi semnificative a cazurilor noi, iar acum numărul este tot mai mic în fiecare zi.

„Am spus că o să intrăm pe un trend descrescător în luna mai. Valul trei trece, dar numărul de cazuri noi e tot mai mic în fiecare zi. Am ajuns de la 6.000 la 3.000- 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când se reflectă și la numărul de pacienți de la Terapie Intensivă. Atunci putem să spunem că am trecut de valul trei. 1 august e o dată foarte bună pentru vacanță, să avem vacanțe liniștite, sigure, fără restricții de transport, e o dată bună să ne vaccinăm până la 1 august, ca să trecem. Până la 1 august o să atingem 5 milioane”, a declarat afirmat Rafila.

„Lumea se va vaccina și în două, trei săptămâni ajungem într-o situație în care se face la liber. Trebuie să convingem oamenii”, a mai declarat deputatul PSD, joi seară, la „Marius Tucă Show”.