MENIU

Alexandru Rafila, reclamat la ANI. Deputatul Emanuel Ungureanu, DEZVĂLUIRE BOMBĂ despre contractul cu OMS

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, la Agenția Națională pentru Integritate, o reclamație care-l vizează pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Parlamentarul a solicitat verificarea averii lui Rafila, sugerând că acesta ar fi obținut sume nejustificate, în mod netransparent. Un exemplu oferit de Ungureanu ar fi un contract de peste 21 de milioane de euro încheiat cu Organizația Mondială a Sănătății. 

"Sunt niște cifre ciudate în declarația sa de avere, pentru un bugetar care a lucrat doar la stat nu se justifică sumele care apar în declarație și nu se prezintă detalii clare pentru public privind contractele de consultanță pe care le-a avut de-a lungul timpului. Este cunoscută colaborarea din ultimii 8 ani a lui Alexandru Rafila cu OMU, o "prietenie" care s-a lăsat cu un contract de 21 de milioane de euro. ANI trebuie să verifice acest document, am depus si memorandumul în baza căruia s-a semnat contractul în valoare de peste 21 de milioane de euro. Trebuie verificate 2 elemente esențiale: contractele de consultanță cu divers instituții și companii din industria big pharma, pentru a se stabili dacă nu se află în conflict de interese când semnează anumite contracte cu instituții cu care a avut colaborări în trecut. Vă pot oferi, ÎN PREMIERĂ, știrea că Alexandru Rafila A SEMNAT CONTACTUL CU OMS de unul singur, nu mai există nicio altă semnătură a altor departamente de specialitate din M.S.", a afirmat Emanuel Ungureanu, după ce a depus la ANI reclamația.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a mai acuzat pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că ar fi alocat un milion euro pentru servicii de sănătate pe care ar trebui să le facă instituții ale statului român. Într-o intervenție în direct la "Legile Puterii", Ungureanu a afirmat că o astfel de demers poate fi catalogat drept act de corupție.