MENIU

Alexandru Rafila nu se va vaccina cu a treia doză anti-Covid. Explicația medicului

Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a anunțat marți că nu se va vaccina cu a treia doză de ser împotriva Sars-Cov-2. Acesta spune că, în urma unor discuții cu specialiști din Israel, a ajuns la concluzia că această doză nu este necesară pentru persoanele care au trecut prin boală și au primit ulterior schema completă de vaccinare. 

Alexandru Rafila a fost testat pozitiv în decembrie anul trecut.

”Cu doza ta treia nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer sau o doză de alt vaccin nu mai trebuie să facă şi a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus.

Domnul doctor Gheorhiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori că nu este necesar. 
Eu am discutat cu colegi de-ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea şi pentru Israel este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă să nu mai facă şi doza a treia”, a spus medicul marți, după şedinţa Comisiei de Sănătate din Parlament.

Citește și: ”Cseke Attila, ministrul interimr al Sănătății, vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid. Ce MESAJ le-a transmis medicilor nevaccinați”

În aceeași zi, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu există o contraindicație la persoanele care sunt vaccinate cu schema completă și au și istoric de trecere prin boală. Medicul militar a adăugat că a treia doză restabilește eficiența vaccinurilor la peste 97% protecție față de formele severe.