MENIU

Alexandru Rafila: Lui Vlad Voiculescu i-au lipsit viziunea, acțiunea și asumarea

Alexandru Rafila, medic și deputat PSD

Medicul Alexandru Rafila este de părere că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, n-a gestiona eficient situația, în contextul evoluției pandemiei, pentru că n-a reușit să se sincronizeze cu probleme stringente din sistem și n-a avut un plan clar. 

Reprezentantul României la OMS și deputat PSD este de părere că Voiculescu n-a fost victima unor jocuri politice de culise, ci a inabilității de a acționa și comunica eficient.

"Nu cred că e vorba de lipsă de autoritate, ci de lipsa de VIZIUNEA, în primul rând, de lipsa de ACȚIUNE și de lipsa de ASUMARE. Sunt trei elemente care au lipsit în acest ministeriat al lui Vlad Voiculescu. În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic. Situația aceasta imposibila în care am ajuns, cu blocarea spitalelor, a secțiilor ATI, era previzibilă, din cazua inacțiunii ministerului Sănătății", a afirmat Rafila, într-o emisiune TV.

"Am avut un joc, tot timpul, care n-a avut rost, când discutam despre testare, domnul ministru transparentiza datele despre câteva centre de vaccinare administrate de MAPN, când discutăm despre asistența medicală, face o conferință de presa care avea un alt subiect. Tot timpul a fost o diversiune și o lipsă de asumare a responsabilității... Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu", a mai afirmat Rafila.