MENIU

Alexandru Rafila, la Realitatea PLUS: „Nu trebuie să ajungem într-o situație în care medicii să decidă cine este primit în spital și cine nu”

alexandru rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a comentat trendul ascendant al pandemiei COVID din România. Acesta a afirmat că e nevoie să se respecte măsurile pentru o încetinire a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire.

Alexandru Rafila: „Situația este foarte serioasă. (...) Sunt locuri unde este chiar critică, adică sunt locuri unde accesul la sănătate este limitat. Dar nu trebuie să spunem că am pierdut lupta cu virusul. (...) Trebuie și un motiv de optimism, de încredere de dat oamenilor, ca să putem trece perioada dificilă. (...) Ne aflăm la o creștere datorată săptămânii prececente. (...) Vom avea o creștere și în cazul săptămânii viitoare. (...) Nu trebuie să ajungem într-o situație în care medicii să decidă cine este primit în spital și cine nu. (...) Trebuie să vedem trendul, care este rapid ascendent. (...) Măsurile luate acum ar putea să contribuie la o încetinire a creșterii, nu la o scădere neapărat. (...) Nu ne putem întoarce la valorile luni, dar și o stabilizare ar fi un lucru bun pentru moment. (...) La Matei Balș suntem blocați de numeroasele cazuri care sunt aduse la spital. Nu există paturi libere. (...) Nu știu dacă se va ajunge la carantinare în București. (...) Spitalele din București sunt supraaglomerate. (...) Dacă lucrurile continuă pe un trend ascendent, o măsură trebuie luată.

Profesorul Rafila a sugerat și niște ajustări pentru transportul în comun.

Alexandru Rafila: „Trebuie găsită o soluție pentru transportul în comun. E nevoie de un parc maxim pentru mers la muncă. Trebuie și decalat și mersul la serviciu în interval de trei ore. ȘI la dus și la întors. (...) Nu avem foarte multe cazuri la școli. (...) N-aș închide toate școlile din București. (...) Ar trebui o analiză de sănătate publică.”

 

 

Mai multe articole despre:
Rafila coronavirus