MENIU

Alexandru Rafila, după scandalul de la Spitalul Foișor: „Nu a existat niciun consens cu corpul medical care să agreeze acest tip de comportament”

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre situaţia de la Spitalul de Ortopedie Foișor care a fost transformat în spital COVID peste noapte, iar pacienții au fost transferați la alte spitale cu scandal. Acesta spune că nu a existat consens cu medicii pentru transferul pacienților în ritmul în care s-a făcut.

„Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament. Deci, Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat, iar acest ordin care este semnat de Vlad Voiculescu, probabil că este semnat şi de domnul Arafat, nu ştiu”, a declarat Alexandru Rafila.

„În acest moment, sunt câteva sute de pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă, în diverse unităţi de Primiri Urgenţe sau în alte zone din spitale, unde se încearcă tratatea lor şi nu au loc în secţiile de Terapie Intensivă şi acest lucur nu a fost comunicat.

În mod normal, trebuia să ştim, nu să le lăudăm că închiderea magazinelor la ora 18 a dus la scăderea numărului de cazuri, pentru că această scădere a numărului de cazuri este evident artificială. Trebuia să ştim, că în afară de cei 1.500 de pacienţi din secţiile de Terapie Intensivă, sunt alte sute de pacienţi care au nevoie de îngrijire în secţie de Terapie Intensivă şi nu se pot trata aşa cum trebuie”, a mai spus Alexandru Rafila.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila foisor