MENIU

Alexandru Rafila despre lipsa banilor pentru salarii la Ministerul Sănătății: „Medicii nu pot să rămână o lună fără venit”

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila - senator PSD și propunerea partidului pentru funcția de premier spune că trebuie să se găsească o soluție pentru a se debloca situația banilor de la Ministerul Sănătății pentru că medicii, mai ales rezidenții, nu pot rămâne fără bani în decembrie.

„Referitor la imposibilitatea de plată a 74.000 de cadre medicale, gândiţi-vă doar la medicii rezidenţi, aflaţi la începutul carierei, nu pot să rămână o lună fără venit. Trebuie făcută rectificarea bugetară ca să fie plătiţi aceşti bani. Înţeleg că ei sunt disponibili la Ministerul de Finanţe, dar n-au cum să ajungă la Sănătate.

Din ceea ce știu eu, s-au tot solicitat de la Ministerul Sănătăţii în repetate rânduri şi au tot fost amânaţi lună de lună pe motiv că se vor da banii la rectificare şi acum ne găsim într-o situaţie extrem de sensibilă. Vă dați seama că să nu primească atât de multe persoane, cred că este foarte important să rezolvăm treaba asta”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.