MENIU

Alexandru Rafila, avertisment dur pentru români despre antivirale - Ce spune de tratamentul COVID-19 cu Ivermectină

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează din nou în legătură cu tratamentul cu Ivermectină pe care și-l administrează unele persoane, fără a avea un sfat medical în acest sens. 

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre pericolul antiviralelor și că autoritățile sanitare din România nu recomandă preventiv tratamente cu antivirale, toxice pentru organism.

"Eu personal, nu aş face lucrul ăsta, să iau antivirale fără să am o minimă investigaţie. Sunt teratogene, sun hepatotoxice, nu poţi să iei, indiferent că discutăm de cele mai clasice, dacă se poate spune aşa, sau de cele inovative, nu poţi să faci lucrul ăsta dacă eşti un om responsabil.

Am văzut oameni care au luat săptămâni întregi Ivermectină, după aia au acuzat hepatite toxice, alte tulburări.

Sigur, fiecare face ce doreşte, dar asta nu înseamnă că noi putem, în sistemul de sănătate, după reglementările Uniunii Europene, să facem lucruri de genul ăsta, să administrăm medicamente după ureche sau în scop preventiv medicamente care au scop curativ. Nu facem aşa ceva”, a avertizat  Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă la Vălenii de Munte, în Prahova. 

Mai multe articole despre: