MENIU

Alexandru Rafila, anunț tulburător despre valul 5 Covid - lunile de RISC MAXIM pentru România

Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos, George Călin

Valul 5 al pandemiei Covid va dura mai mult de o lună și jumătate, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El avertizează că riscul cel mai mare va fi în lunile februarie și martie.

Întrebat dacă el consideră că valul 5 va dura atât cât va fi în vigoare certificatul verde intern, respectiv o lună și jumătate, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că va dura mai mult.

"Eu cred că va dura mai mult de o lună și jumătate, probabil că va dura cel puțin două luni", a declarat ministrul Sănătății.

"Văzând ce se întâmplă și în alte țări, nu știm cât va dura (valul 5 - n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie și martie", a mai spus Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, vaccinarea cu o doză va permite obținerea certificatului verde intern, potrivit proiectului de lege, dar el va deveni definitiv în momentul în care se face și a doua doză. Altfel, cei care nu vor face a doua doză în intervalul recomandat, pentru Pfizer între 21 și 42 de zile, certificatul își pierde valabilitatea.