MENIU

Alexandru Rafila amenință cu DEMISIA dacă nu va fi adoptat certificatul covid, Florin Cîțu garantează susținerea proiectului de către PNL

Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății

Florin Cîțu nu a comentat afirmațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a declarat că ar putea să demisioneze dacă certificatul COVID nu va fi adoptat. Acesta spune că demisia e un act unilateral, însă nu vede de ce nu ar discuta pe proiectul privind implementarea certificatului covid la locul de muncă, PNL fiind dispus să voteze.

„Proiectul are susținerea PNL, eu îi garantez că dacă vine cu măsuri care să preîntâmpine valul 5, noi vom arăta că susținem acest proiect, să vină cu el”, a spus Florin Cîțu.

Între timp, ministrul Sănătății a revenit asupra declarațiilor privind posibila sa demisie. După ce marți seara a exclus o astfel de ipoteză, el a revenit. Alexandru Rafila s-a răzgândit, spunând că poate lua în considerare o astfel de opțiune în cazul în care nu va fi acceptată angajarea răspunderii Guvernului pe legea certificatului verde.

Alexandru Rafila susține că implementarea certificatului verde este vitală în contextul în care tulpina Omicron se răspândește și la noi în țară.

„Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă", a afirmat - Alexandru Rafila.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila demisia certificat