MENIU

Alexandru Nazare: „Este un buget al relansării, este un buget robust, realist care ne aduce pe traiectul de creştere a economiei"

Ministrul Finanțelor - Alexandru Nazare

Ministrul Finanţelor - Alexandru Năzare descrie bugetul pentru anul 2021 ca fiind unul al relansării, un buget robust, realist care ”ne aduce pe traiectul de creştere a economiei”.

„Prioritatea numărul 1 este relansarea economică. De departe. E un buget al relansării. E un buget al redresării economice. E bugetul care creează premisele revenirii României la o creştere economică, acea prognozată de 4,3%. În al doilea rând, este un buget al responsabilităţii, pentru că revenim de la o zonă de deficit de 9,8% la una de 7,1%, deci, practic, revenim la un traiect de consolidare a deficitului bugetar şi ţintim să ajungem la 3%, să revenim în parametri la orizontul anului 2024. Şi în al treilea rând, e bugetul care asigură premisele pentru susţinerea cheltuielilor cu criza sanitară, astfel încât acestea să fie acoperite, să avem o vaccinare care se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi în acelaşi timp să avem pachetul de stimulare pentru zona privată, care să funcţioneze", a spus Alexandru Nazare la un post TV.

„Deficitul bugetar la care am ajuns necesită clar ajusări că am ajuns la aproape 10% în contextul pandemiei, 9.8% în anul trecut. Ca atare, evident, această ajustare ne-am promis să o facem suficient de mare şi credibilă, fără să umblăm la anumite zone care ar putea să pericliteze relansarea. Fără să umblăm la investiţii", a mai spus Alexandru Nazare.

Proiectul de buget pentru anul 2021 a fost făcut public, joi seară. Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică proiectul legii bugetului de stat 2021, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale şi proiectul legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.

Proiectul de buget pentru 2021 a fost publicat - 17,4 miliarde lei pentru Sănătate și 28,5 miliarde de lei la Educație - Cum se împart banii

Mai multe articole despre:
alexandru nazare