MENIU

Alexandru Nazare, acuzații foarte grave pentru Florin Cîțu - Ce a omis premierul să spună în fața Comisiei Europene

Alexandru Nazare, fost ministru de FInanțe Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostul ministru de Finanțe Alexandru Nazare a lansat miercuri un nou atac la adresa premierului Florin Cîțu. Acuzația principală se referă la impactul bugetar al programului care a aruncat țara în haos - „Anghel Saligny”. În plus, Florin Cîțu este acuzat că nu a discutat cu Comisia Europeană despre investițiile din acest program înainte să-l aprobe în Guvern. Pentru toate acestea va deconta PNL-ul, mai spune Alexandru Nazare, susținător al lui Ludovic Orban în cursa pentru șefia partidului la congresul din 25 septembrie.

Alexandru Nazare a dezvăluit că Florin Cîțu a omis să discute cu Comisia Europeană despre PNDL3 înainte de aprobarea din Guvern.

„Comisia Europeană nu va reacționa acum, dar nu mă aștept la reacții prea bune atât timp cât premierul a omis să discute despre PNDL3 înainte de aprobarea în Guvern a Ordonanței. (...) În concluzie, tot ce a îndesat premierul sub preș la această rectificare va ieși la suprafață rapid, în octombrie-noiembrie. Decontul? După congres, în sarcina integrală a PNL", afirmă Alexandru Nazare, într-un mesaj postat miercuri pe Facebook.

În plus, îl critică pe premierul Cîțu pentru greșelile pe care le face - a anunțat că proiectul E-Facturare va fi operațional în septembrie, dar, spune Alexandru Nazare, că de fapt cel mai devreme va fi în octombrie.

„Între timp de la Guvern, premierul anunță întârzieri în implementarea E-facturare. Proiectul nu mai este gata nici la 1 Septembrie, cum promisese la investirea actualului ministru de Finanțe, nici în decursul lunii Septembrie, ci în Octombrie și începand cu 2022. Și atunci cum de E-facturare constituie sursa de venit suplimentară după cum prevede Nota de Fundamentare a OUG privind PNDL3?!", a precizat Alexandru Nazare.