MENIU

Alexandru Kocsis-Cristea: Noapte bună, penele. A capitulat inexplicabil în faţa lui Iohannis, politician mediocru și meschin - PNL pierde OFICIAL 17 parlamentari, marți

Deputatul fost liberal Alexandru Kocsis-Cristea a anunţat că cei 17 liberali care s-au dezafiliat  de la grupul parlamentar al PNL vor demisiona marți, oficial, din PNL. Aceștia au lipsit de la şedinţa de luni a BPN al PNL în care s-a fost votat lista miniştrilor liberali în noul Executiv format alături de PSD și UDMR.

„Mâine, alături de ceilalţi 16 colegi care şi-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL. Marele Partid Naţional Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independenţă, două Războaie Mondiale şi peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în faţa lui Klaus Iohannis, un politician mediocru şi meschin care ne-a păcălit pe toţi”, a anunțat deputatul Alexandru Kocsis-Cristea, într-un mesaj pe Facebook.
Ludovic Orban și alți 16 parlamentari liberali au părăsit grupurile partidulu idin cele două Camere la sfârșitul lunii octombrie. Marți, urmează ca cei 17 liberali să demisioneze oficial și din PNL, după decizia actualei conduceri să se alieze cu PSD pentru a guverna.
„Să știți că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toți cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL.
Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas și vor spune NU acestei cârdășii cu PSD.
La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunțarea la orice discuție cu PSD și refacerea de urgență a coaliției de dreapta. După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe și ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susținea că soluția este opoziția din interiorul PNL”, a transmis Kocsis-Cristea.
 
Acesta a amintit de cum acuza președintele PSD și a menționat cum s-ar traduce corect mesajul „Jo napot kivanok Pesede” adresat de Iohannis în aprilie 2020, în urma promovării proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc al UDMR de către PSD. Alexandru Kocsis-Cristea îl cataloghează drept „traducerea corectă a ipocriziei” cu „Noapte bună Penele”.
 
 
Deputatul a vorbit și despre votul dat de PNL pe lista celor care vor fi în guvernul condus de Nicolae Ciucă, alături de PSD și UDMR.
„Astăzi a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abțineri și 17 absenți.
Dintre absenți, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîțu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost VOTUL ÎMPOTRIVĂ. Nu au făcut-o. Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziție din interitoriul PNL”, a conchis deputatul.
 
Mai multe articole despre:
alexandru kocsis cristea demisie pnl demisie pnl