MENIU

Alexandru Cumpănaşu, audiat în dosarul Caracal. Ce a declarat unchiul Alexandrei Măceșanu la intrarea în tribunal

Alexandru Cumpănașu

Magistraţii Tribunalului Olt au reluat, în această dimineață, audierile martorilor în dosarul „Caracal”, după ce Curtea de Apel Craiova a respins cerea de strămutare formulată în acest sens de Gheorghe Dincă. Printre martorii audiaţi s-a numărat și fostul candidat la preşedinţie, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, relatează realitateadeolt.net.

„Este pentru prima când sunt cu acest nenorocit.  Nu sunt pregătit, vă spun sincer. Dar sunt pregătit să spun adevărul şi să ajut. Nu poţi să fii pregătit să dai ochii cu un asemenea individ. Aş avea multe să-i adresez, dar din păcate nu cred că mi se va permite, având doar statutul de martor. Sper să nu scape nepedepsit pentru toate faptele pe care le-a făcut. Eu voi spune tot ce ştiu, aşa cum a făcut şi la parchet. Mai departe, ţine de instanţă. Vin, totuşi, cu speranţă”, a afirmat Cumpănaşu, la intrarea în tribunal.

Audierile nu au fost, însă, lipsite de incidente, asta și datorită stresului și încărcăturii emoționale prin acre trec rudele celor două fete care i-au căzut victime lui Gheorghe Dincă. Astfel, bunicul Luizei Melencu a urlat către Cumpănaşu şi i-a cerut să meargă „la televizor”.

Potrivit Realitatea PLUS, Stelian Iordache a declarat că familia sa este tratată discriminatoriu, asta după ce părţile din proces şi martorii au trecut prin filtrul de la intrare, pentru accesul în sală, însă bunicului Luizei nu i s-a permis accesul în acel moment.

"Se face accesul în sală pe ochi frumoși. Noi avem tot intresul să aflăm ce s-a întamplat cu nepoata noastră", a afirmat bărbatul.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu a fost un personaj vocal în cazul tragediei din Caracal. Acesta a cerut în repetate rânduri să se facă dreptate în acest caz.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.