MENIU

Alexandru Cumpănașu, directorul AID, discuţii cu ambasadorul Franţei în România

Francois Saint Paul

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), reprezentată de domnul Alexandru Cumpănașu, Directorul asociaţiei, a avut astăzi, 2 iunie 2015, o întâlnire oficială la sediul organizaţiei cu Excelenţa Sa dl. François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franţei în România.

Pe agenda discuţiilor dintre AID şi Excelenţa Sa s-au aflat subiecte precum:
-    Modernizarea administraţiei publice din România în scopul atingerii standardelor europene.
-    Stabilirea unor colaborări în zona modernizării administraţiei publice.
-    Statul de drept si exemple de bună practică din zona administraţiei publice (serviciul public SMURD condus de către domnul Raed Arafat, DNA - condus de către doamna Laura Codruta Kovesi sau Proiectul ELI – NP al cărui coordonator este domnul Nicolae Zamfir).
-    Obiectivele AID pentru anul în curs și pentru anii următori.
In cadrul discuţiilor, Domnia Sa a împărtăşit din vasta experienţă şi expertiză acumulate în domeniul administraţiei centrale ca urmare a îndeplinirii unor importante funcţii în cadrul guvernului francez: Consilier al Reprezentanței permanente a Franței pe lângă Comunitățile Europene la Bruxelles, Detașat pe lângă ministrul de Stat, ministrul Economiei, Finanțelor și Bugetului (Direcția Trezorerie), la Școala națională de Administrație (ENA), Director de cabinet al ministrului delegat pentru afaceri europene, director adjunct pentru afacerile comunitare interne în cadrul administrația centrale (Cooperare europeană), Director al Direcției pentru francezii din străinătate și pentru administrația consulară.

La finalul întâlnirii s-a agreat posibilitatea unor colaborări prin activități și obiective comune.

Pe aceasta cale, AID mulţumeste în mod public atât Excelenţei Sale, cât şi Ambasadei Franţei în România pe ansamblu pentru interesul şi disponibilitatea de care dă dovadă în procesul complex de reformare a administraţiei publice din România.

Mai multe articole despre:
Francois Saint-Paul AID Alexandru Cumpanasu