MENIU

Alexandru Arşinel riscă să rămână fără certificat de revoluționar și chiar să dea banii înapoi

Alexandru Arsinel, mai 2022

Cunoscutul actor Alexandru Arșinel ar putea certificatului de revoluţionar. O comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor (SSPR), subordonat guvernului României, a înaintat un demers oficial în acest sens. 

Potrivit SSPR, prezența actorului la Palatul Telefoanelor și în Piața Universității nu justifică acordarea certificatului, pentru că cele 2 locații ”nu reprezintă obiective cu o importanță deosebită care au aparținut regimului totalitar”, potrivit Realitaea Plus, care citează un document prezentat de G4Media.

Arşinel şi-a obţinut certificatul de revoluţionar şi în urma declaraţiilor mai multor martori printre care Victor Socaciu şi Vasile Moraru.

Dacă instanţa îi va retrage ceritificatul de revoluţionar, Alexandru Arşinel va pierde mai multe privilegii: indemnizaţia de revoluţionar de 2810 lei pe lună, scutiri de taxe şi impozite. În plus, SSPR ar putea să îi ceară să dea înapoi banii primiţi din 2015 până în prezent.

Conform declaraţiei de avere, în 2021, Arşinel a încasat 33.720 de lei în baza certificatului de revoluţionar.

La început de an, Alexandru Arșinel a fost demis de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, din functia de director adjunct al Teatrului ”Constantin Tănase”, unde avea un venit de aproape 80.000 de lei pe an.