MENIU

Alerte de terorism. Cele mai periculoase orașe din lume în noaptea de Revelion

Alerte teroriste

Cea mai recentă alertă teroristă vizează orașul New York, care a înăsprit măsurile de securitate în noaptea de Revelion, informează CNN, în urma unor informații privind posibile atentate.

Noaptea de Revelion stă sub semnul amenințărilor teroriste în mai multe orașe occidentale și nu numai. Gradul zero de alertă s-a instalat în capitala Belgiei, Bruxelles, în mai multe orașe din Austria și Germania, în Turcia, în metropole din SUA, dar și în Australia, China sau Rusia.

Bruxelles, Belgia. Poliţia belgiană a arestat două persoane suspectate că plănuiau atacuri la Bruxelles în ultima zi din an. Potrivit procurorilor, atacurile plănuite ar fi vizat locuri emblematice din centrul capitalei belgiene. Nivelul de alertă al poliţiei din Bruxelles a fost ridicat în această dimineaţă, din cauza temerilor că secţiile de poliţie ar putea fi vizate de atacuri.

De teama unor atentate teroriste, festivitățile de Revelion din Bruxelles au fost anulate.

Ankara, Turcia. Poliția turcă a arestat miercuri două persoane la Ankara sub suspiciunea că fac parte din Statul Islamic și că pregăteau un atentat sinucigaș de Revelion în capitala Turciei. Turcia se află în stare de alertă de la dublul atentat sinucigaș din 10 octombrie, din fața gării centrale din Ankara, soldat cu 103 morți și peste 500 de răniți.

New York. Nu mai puțin de 6.000 de polițiști și ofițeri de securitate se vor afla în piața Times Square în noaptea dintre ani, în urma unor avertismente primite de FBI privind posibilitatea unui atentat pe teritoriul SUA.

Viena. Autoritățile din Germania și Austria se află în stare de alertă, după ce sâmbătă poliția austriacă a anunțat că a primit din partea unui serviciu secret străini 'prieten' un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun și Anul Nou, transmite DPA.

Purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Patrick Maierhofer, a declarat pentru agenția de presă APA că nu există 'o amenințare concretă', dar a adăugat că un serviciu secret străin 'prieten' a informat poliția austriacă despre faptul că mai mulți potențiali atacatori 'se află în drum spre Europa'.

Alte orașe cu măsuri speciale de securitate de Revelion sunt Paris, Dhaka (Bangladesh), Sydney sau Shanghai titrează CNN.