MENIU

Alertă teroristă în Australia. Amenințarea teroristă îi vizează pe polițiști

Australia a ridicat marți nivelul de alertă față de amenințarea teroristă ce-i vizează pe polițiștii săi, explicând că un număr mic de australieni inspirați de jihadism vor să atace forțele de ordine, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Poliția federală a explicat că decizia de a introduce, pentru prima dată, nivelul ''ridicat'' de alertă referitor la forțele de ordine a fost luată îndeosebi pe fondul informațiilor strânse de către serviciile de informații.

Angajată împreună cu americanii în lupta împotriva combatanților Statului Islamic în Irak și în Siria, Australia a ridicat deja în septembrie nivelul de alertă global față de amenințarea teroristă reprezentată de jihadiști la întoarcerea lor din Irak și Siria.

''Evenimentele recente survenite în Franța, Canada și Australia ne-au amintit o realitate dură, cea care se referă la riscurile legate de meseria de polițist'', a declarat poliția într-un comunicat.

AFP amintește că trei polițiști figurează printre cele 17 persoane ucise de către jihadiști la Paris la începutul lunii ianuarie.

În octombrie 2014, doi soldați au fost uciși în două atacuri separate în Canada de către doi indivizi convertiți la jihadism.

În decembrie 2014, un dezechilibrat islamic, cu un trecut violent, a luat 17 ostatici într-o cafenea din Sydney, episod care s-a soldat cu moartea a două persoane și a autorului faptelor. În septembrie 2014, la Melbourne, un presupus ''terorist'' a rănit doi polițiști cu lovituri de cuțit, fiind ulterior împușcat, într-un comisariat.