MENIU

ALERTĂ SANITARĂ! Varianta Omicron a COVID-19 a ajuns în Cehia și Austria. De unde au contactat bolnavii virusul

Coronavirus

Rând pe rând, de la o oră la alta, numărul statelor în care sunt depistate cazuri de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 crește. Astfel, după Canada și Scoția, iată că a venit rândul ca Cehia şi Austria să facă anunțuri similare. 

În Cehia, cazul suspect a fost confirmat după teste suplimentare de laborator, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec, potrivit agenţiei CTK, citate de Agerpres.

Din primele informații, pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia, cu escală în Africa de Sud.

De parcă asta nu ar fi tot, la Praga s-a anunţat că atât ministrul interimar al Sănătăţii, Adam Vojtech, cât şi principalul responsabil medical, Pavla Svrcinova, au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Amândoi vor continua să lucreze de acasă.

În Austria, Ministerul Sănătăţii a transmis că s-a confirmat în Tirol primul caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Potrivit autorităţilor locale, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud. Până în prezent, bolnavul nu prezintă simptome de boală.