MENIU

Alertă pentru PROFESORI, ministrul Educației vrea salarii în funcție de PERFORMANȚĂ

Alertă pentru PROFESORI, ministrul Educației vrea salarii în funcție de PERFORMANȚĂ

Profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem poate o componentă salarială de motivare în funcție de performanță prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Spre exemplu, există multiple variante, le analizăm cu toată atenția”, a declarat Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Ministrul a susținut că “profesorii din România au făcut față cât se poate de bine în condițiile în care sisteme de educație recunoscute ca fiind mai avansate decât România au avut dificultăți în a convinge cadrele didactice să se implice în predarea online fără echipamente, fără o instruire specifică, în România cadrele didactice au făcut eforturi, fiecare cum s-a priceput mai bine, pentru ca procesul de învățământ să continue. Deci există merite deosebite care trebuie recunoscute și trebuie să existe și motivație”.

"Urgența este o creștere semnificativă a costului standard per elev pentru ca școlile să poată funcționa. Fără să neglijăm componenta de creșteri salariale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe articole despre:
PROFESORI salarii PERFORMANTA cimpeanu