MENIU

Alertă medicală! Numărul cazurilor de rujeolă este în creștere - Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie, luate cu asalt

Rujeolă/ Arhivă foto

Alertă majoră în România! Numărul cazurilor de rujeolă continuă să crească alarmant, iar în Capitală a fost deja înregistrat un focar la o școală. La Institutul Matei Balș din Capitală, jumătate din secțiile de copii sunt pline de pacineți contagioși. Între timp, au fost confirmate și două cazuri de difterie în țara noastră, după mai bine de 30 de ani.

Doctorii spun că este important să ne protejăm în această perioadă și, de asemenea, să mergem să ne vaccinăm. Vorbim despre vaccinul ROR care se administrează în primii ani de viață.

Interesul pentru vaccinare a scăzut foarte mult în ultimii ani și iată că odată cu declararea epidemiei de rujeolă autoritățile își doresc o campanie de vaccinare prin care să fie imunizați copiii cu vârste cuprinse între 9 luni și 11 luni și, de asemenea, cei care nu s-au vaccinat până acum.

Numărul cazurilor de rujeolă continuă să crească. Într-o școală din Sectorul 2 al Capitalei a fost depistat un focar. Patru copii din aceeași clasă au fost depistați cu această boală extrem de contagioasă. 

În spitale, secțiile sunt aproape pline. Și la Camerele de gardă de la spitalele de pediatrie crește numărul prezentărilor, iar copiii sunt redirecționați către spitalele de boli infecțioase. 

Vorbim despre o boală extrem de contagioasă care se răspândește extrem de repede. Simptomele sunt febră iar ulterior apar acele erupții cutanate. 

Pe de altă parte, potrivit datelor remise sâmbătă de Ministerul Sănătății, în România au fost confirmate două cazuri de difterie. Vorbim despre doi bărbați din Capitală ce provin din medii defavorizate, consumatori de droguri. 

Autoritățile trag astfel un semnal de alarmă și spun că este bine să administrăm aceste vaccinuri pe care le cunoaștem de zeci de ani pentru că altfel pot apărea și alte afecțiuni precum poliomerita.