MENIU

ALERTĂ medicală la o şcoală din Prahova. Mai mulţi elevi, diagnosticaţi cu hepatită A

<p>Situaţie alarmantă! 8.195 de şcoli nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu</p>

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a deschis o anchetă la şcoala gimnazială din satul Zalhana, după ce trei elevi au fost diagnosticaţi cu Hepatita A.

Potrivit Prefecturii Prahova, la şcoala respectivă învaţă 60 de elevi. Cei trei şcolari care au deja diagnosticaţi cu hepatita a sunt doi din clasele a II-a şi unul din clasa zero.

“Avem într-adevăr trei cazuri confirmate. Alţi doi elevi sunt internaţi. În cazuL lor există doar suspiciune, au avut simptomele bolii. Aşteptăm analizele care vor confirma sau infirma hepatita A, în cazul lor”, a spus Daniel Ştefan, prefectul judeţului Prahova.

Potrivit sursei citate, cei doi elevi pentru care se aşteaptă rezultatele analizelor sunt internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

“Pe noi ne interesează acum să depistăm sursa îmbolnăvirii. S-au prelevat deja probe de apă, de la şcoală. Nu putem vorbi de un focar sau carantină. Mâine ( marţi, n.r.) verificăm şi cum locuiesc, e posibil să se fi îmbolnăvit în familie”, a adăugat Daniel Ştefan, citat de Mediafax.

Potrivit Prefectului, marţi, inspectorii DSP Prahova vor merge în Zalhana şi vor preleva şi apa din cişmelele din zonă.

 

 

Mai multe articole despre:
şcoală Prahova hepatita a Zalhana