MENIU

ALERTĂ la Tokyo cu mai puțin de 2 săptămâni înainte de Jocurile Olimpice: S-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 din ultimele luni

Coronavirus

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 în aproape două luni. Vorbim despre peste 900 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în decurs de 24 de ore.

Creşterea ratei de infectare alimentează îngrijorarea deja existentă în rândul populației, care se teme că Jocurile Olimpice ar putea deveni un eveniment care facilitează răspândirea bolii, asta în ciuda faptului că organizatorii JO au dat asigurări că totul se va desfăşura "în siguranţă", relatează Agerpres.

Tokyo se află în prezent într-o stare de semi-urgenţă, în vigoare până duminică, 11 iulie. Se pare însă că guvernul nipon are în vedere extinderea stării de semi-urgenţă cu încă o lună, ceea ce ar însemna că măsura va fi în vigoare în timpul JO de la Tokyo, care urmează să înceapă pe 23 iulie. Ultima relaxare a avut loc pe 20 iunie.

Conform mass-media, organizatorii JO ar urma să se întâlnească joi, 8 iulie, cu reprezentanţii guvernului central, ai guvernului metropolitan din Tokyo şi cu cei ai Comitetelor Internaţionale Olimpic şi Paralimpic, pentru a discuta accesul spectatorilor la eveniment. 

În urmă cu doar 2 zile a avut loc un moment absolut inedit în Japonia, după ce o femeie în vârstă de 53 de ani a încercat să stingă flacăra olimpică în momentul în care parada trecea prin oraș, în semn de protest față de organizarea acestui eveniment în ciuda înmulțirii cazurilor de infectare cu COVID-19. Pentru gestul ei, femeia a fost arestată.

Conform înregistrărilor video, femeia a aşteptat netulburată cu pistolul de apă în mână până când alergătorul care ţinea torţa în mână a ajuns în apropierea sa, iar în acel moment a stropit flacăra de câteva ori, fără să reuşească însă să o stingă.



Femeia a fost imediat înconjurată de agenţi de poliţie, fiind reţinută. Ea şi-a asumat gestul, declarându-se împotriva organizării Jocurilor Olimpice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Flacăra olimpică urmează să viziteze cele 47 de prefecturi ale Japoniei până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 23 iulie, relatează HotNews.ro.