MENIU

ALERTĂ la Spitalul Județean din Târgu Mureș! Pacienți evacuați de urgență după o explozie - Au intervenit pompierii

EXPLOZIE la Spitalul Județean din Târgu Mureș! Pacienți evacuați de urgență Foto: zi-de-zi.ro

A fost alertă la Spitalul Județean din Târgu Mureș! A explodat un corp de iluminat într-un salon cu linie de oxigen, sâmbătă seara târziu. Pompierii au intervenit prompt și, din fericire, nu a fost nicio victimă. Un incident aproape tras la indigo a avut loc la începutul acestui an la Spitalul Pantelimon din Capitală, când un tub de neon a explodat într-un salon ATI. Cei doi pacienți din salon au fost mutați și nimeni nu a avut de suferit. 

Doi pacienți aflați într-un salon non-COVID în Secția Chirurgie Generală a Spitalului din Târgu Mureș au fost evacuați, sâmbătă seara, din cauza fumului degajat după explozia unui corp de iluminat.

Incendiul a fost stins imediat după explozie, a anunțat Realitatea PLUS. Incidentul ar fi pornit de la un scurtcircuit, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Detașamentul de Pompieri a fost solicitat să intervină sâmbătă, 6 octombrie, în jurul orei 21.50, într-un salon non-COVID cu linie de oxigen din cadrul Secției Chirurgie Generală 3 (Medicală 4), pentru explozia unui corp de iluminat.

”În salon se aflau doi pacienți, iar până la sosirea forțelor de intervenție, aceștia au fost evacuați de către personalul medical, fiind degajări de fum. La sosirea echipajelor de intervenție, nu au mai fost constatate probleme. Împreună cu electricianul secției s-a înlăturat corpul de iluminat. La momentul exploziei corpului de iluminat, doi subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș, se aflau în clinică pentru verificarea de rutină a secțiilor ATI COVID. Aceștia, au dispus ventilarea salonului”, potrivit Inspectoratului pentru situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, potrivit zi-de-zi.ro.

Se fac cercetări de unde a pornit explozia și cine se face responsabil pentru această situație.

Reamintim că un incident similar, parcă tras la indigo, s-a petrecut la începutul anului în Capitală, la Spitalul Pantelimon. Pe 31 ianuarie, un tub de neon a explodat într-un salon ATI și a ars cu degajare de fum. Atunci, cei doi pacienți di nsalonul ATI au fost mutați de urgență. Din fericire nimeni nu a avut de suferit din cauza exploziei tubului de neon, transmite Realitatea PLUS.