MENIU

Alertă la Paris! Poliția franceză a evacuat esplanada din fața Luvrului - UPDATE

Alertă la Paris, în ziua alegerilor prezidenţiale! Zona de lângă Luvru a fost evacuată, duminică după-amiază. Autorităţile au luat în calcul o ameninţare de securitate. 

UPDATE: Un purtător de cuvânt al Poliției a declarat că a fost creat un perimetru de securitate, dar că este vorba doar despre o ''verificare'' și ''ca măsură de precauție s-a decis evacuarea totală a sălii de presă și parțială a esplanadei''.

Însă surse din rândul echipei de campanie a lui Macron au declarat că evacuarea a fost decisă după ce câinii polițiști dresați pentru detectarea explozibililor au reacționat în mod suspect în timpul controlului de rutină din respectiva zonă, scrie agerpres.ro.

Poliţia franceză a ordonat duminică evacuarea esplanadei de la Luvru, acolo unde în cursul serii este aşteptat unul dintre cei doi candidaţi la prezidenţiale, Emmanuel Macron, pe care sondajele îl indică favoritul clar.

Alerta de securitate ar fi fost declanșată de un bagaj sau un dispozitiv, găsit în zonă.

Franța își alege astăzi președintele iar mulți spun că, odată cu noul șef al statului francez, se decide și viitorul Uniunii Europene. 47 de milioane de oameni sunt așteptați la urne să aleagă între Marine Le Pen și Emmanuel Macron. Cei doi mizează și pe voturile din diaspora franceză.

Mai multe articole despre:
Franţa Paris evacuare