MENIU

ALERTĂ la Kiev! CONVOIUL uriaș de blindate rusești, la 25 de km - Urmează încercuirea capitalei. IMAGINI din satelit

ALERTĂ la Kiev! CONVOIUL uriaș de blindate rusești, la 25 de km - Urmează încercuirea

Ministerul Apărării din Marea Britanie anunță că cea mai mare parte a forțelor ruse, acel colos de blindate, se află la 25 de kilometri de centrul capitalei Ucrainei - Kiev. Mutarea arată că urmează sigur încercuirea orașului central al Ucrainei.

Blindatele rusești se apropie de Kiev. Cea mai mare parte a forțelor terestre ruse se află  la aproximativ 25 de kilometri (15,5 mile) de centrul capitalei Ucrainei. Ultimele date privind poziția convoiului rusesc au fost prezentate de Ministerul britanic de Apărare, pe baza celei mai recente evaluări a serviciilor de informații, anunță CNN.

Noile imagini din satelit arată că marele convoi de vehicule militare rusești, care era ultima dată la nord-vest de Kiev, lângă aeroportul Antonov, s-a dispersat deja în localitățile din jur și prin păduri, potrivit Maxar.

„Luptele la nord-vest de Kiev continuă cu forțele terestre ruse aflate acum la aproximativ 25 de kilometri de centrul orașului.

Blindatele uriașei coloane ruse de la nord de Kiev s-au dispersat. Mutarea a fost făcută, cel mai probabil, pentru a iniția tentativa de încercuire a Kievului. Ar putea fi, de asemenea, o încercare a Rusiei de a-și reduce vulnerabilitatea în fața contraatacurilor ucrainene, care au avut până în prezent un impact semnificativ asupra armatei ruse”, a mai transmis ministerul britanic în raportul prezentat. 

Potrivit CNN, în Kiev au fost auzite explozii de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, dar nu este clar încă dacă exploziile au fost lovituri rusești sau ucrainene.

În privința celorlalte orașe-cheie Harkov, Cernihiv, Sumy și Mariupol, acestea rămân încercuite de forțele ruse, a mai anunțat Ministerul britanic al Apărării.