MENIU

Alertă la frontieră! 21 de migranți prinși la granița României cu Serbia

Poliția de Frontieră Timișoara a descoperit în ultimele 24 de ore un număr de 21 de cetățeni irakieni și afgani, care încercau să pătrundă ilegal în România, pentru a ajunge în vestul Europei. Printre ei se aflau femei și copii. Aceștia au fost opriți la granița cu Serbia de către polițiștii români, urmând ca autoritățile să cerceteze și încadreze infracțiunile în vederea luării măsurilor legale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, județul Timiș, în cooperare cu Secția 8 de Poliție Deta, au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcția localității de frontieră Jamu Mare, șapte persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării.

Având în vedere că persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, dintre care doi bărbați, o femeie și patru minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, iar  minorii cu vârste între 3 și 16 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au depistat, în apropierea localității de frontieră Grădinari din județul Caraș-Severin, în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă, 14 cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt 6 cetățeni din Irak și 8 din Afganistan, dintre care cinci bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, respectiv șase minori, având vârste cuprinse între 3 și 16 ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei, anunță agerpres.ro