MENIU

Alertă la Casa Albă! Joe Biden este infectat COVID-19 - Ce simptome are președintele american

Joe Biden Foto: Profi Media

Președintele SUA - Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut joi de Casa Albă.

Președintele Joe Biden, de 79 de ani, a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta este complet vaccinat și a primit două vaccinuri de rapel COVID-19.

Joe Biden are „simptome foarte ușoare”, a anunțat secretarul de presă de la Casa Albă Karine Jean-Pierre, într-un comunicat, potrivit CNBC.

Președintele SUA a început să ia Paxlovid, antiviral ce poate reduce riscul de spitalizare pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru COVID, a mai spus secretarul de presă.

Biden va lucra în continuare, cât se va afla în izolare, până când testul COVID-19 va fi negativ, a mai precizat Karine Jean-Pierre.

Potrivit comunicatului oficial al Casei Albe, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 joi dimineață. Ultimul test anterior al președintelui pentru COVID a fost marți, când a avut un rezultat negativ.

„În conformitate cu indicațiile oficiale ale CDC, președintele se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în acest timp. El a fost în contact telefonic cu membrii personalului Casei Albe în această dimineață și va participa la întâlnirile planificate la Casa Albă în această dimineață prin telefon și Zoom de la reședință.

În conformitate cu protocolul Casei Albe pentru cazurile pozitive de COVID, el va continua să lucreze izolat până când va fi testat negativ. Odată ce testul va fi negativ, va ieși din izolare.

Casa Albă va oferi o actualizare zilnică cu privire la statutul președintelui, pe măsură ce acesta continuă să își îndeplinească toate sarcinile biroului în timp ce este izolat.

Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv la Casa Albă, Unitatea Medicală a Casei Albe va informa toate contactele apropiate ale președintelui în cursul zilei de astăzi, inclusiv orice membru al Congresului și orice membru al presei care a interacționat cu președintele în timpul călătoriei de ieri.