MENIU

ALERTĂ! Încă 8 cazuri ale variantei Delta depistate în Iași

Încă 8 cazuri de Covid varianta Delta, descoperite în Iași / Foto: Profi Media

Încă opt cazuri de infectare cu tulpină Delta au fost confirmate miercuri, 7 iulie, în Moldova, după ce în aceeași zi medicii de la spitalul de Boli Infecțioase din Iași au identificat cazul unui pacient din Pașcani infectat cu această tulpină.

Managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul Florin Roșu, a declarat miercuri că laboratorul din cadrul spitalului a identificat în total încă opt pacienți infectați cu tulpină Delta.

„Circulația tulpinii Delta era pentru noi medicii o certitudine, însă nu era încă identificată în laborator. Avem în prezent opt asemenea cazuri. Sunt șapte pacienți din Bacău din două focare care nu au legătură unul cu altul. Mai este un pacient din județul Iași. Cu toții sunt stabili”, a afirmat medicul Florin Roșu.


Tot miercuri, medicul Florin Roșu a anunțat că tulpină Delta a fost identificată în cazul unui bărbat din municipiul Pașcani, internat în prezent la spitalul ieșean.

"Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urmă tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obișnuit", a declarat medicul Florin Roșu.

El a spus că DSP Iași a efectuat anchetă epidemiologică în acest caz și au fost identificați contactii bărbatului.

Mai multe articole despre:
tulpina covid covid romania delta judetul iasi