MENIU

Alertă în Harghita! Au fost descoperite 7 bombe lângă o cale ferată

Șapte bombe de aruncător din timpul celui de-al doilea Război Mondial au fost descoperite, luni, lângă calea ferată din comuna Lunca de Jos. Elementele de muniție au fost diciate în siguranță de pirotehniști, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotaru.

Potrivit sursei citate, cele şapte bombe de aruncător, calibrul 120 mm, au fost descoperite de nişte muncitori care lucrau la înlocuirea barierei peste calea ferată din localitatea Lunca de Jos.

Ciobotariu a precizat că lucrătorii de la CFR au găsit, iniţial, o bombă de aruncător şi au oprit imediat lucrările, alertând echipa specializată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita. Pirotehniştii sosiţi la faţa locului au mai descoperit alte şase bombe, depozitate una peste alta.

Elementele de muniţie au fost transportate şi depozitate în siguranţă, urmând să fie distruse în perioada următoare, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita a arătat că cele şapte bombe prezentau un real pericol şi exista risc de explozie dacă ele erau lovite sau manevrate greşit.