MENIU

Alertă în Grecia! PRIMUL deces Covid-19 la o persoană complet vaccinată, FĂRĂ probleme de sănătate

Grecia a raportat primul deces Covid-19 la o persoană vaccinată

Autoritățile din Grecia sunt în alertă după ce a fost raportat primul deces cauzat de noul coronavirus la o persoană care s-a vaccinat cu schema completă. Mai mult, victima nu avea alte probleme de sănătate. 

”Avem primul deces al unui pacient vaccinat în regim complet. Este primul dintre cele 13.000 cauzate de COVID-19 în Grecia”, a anunțat dr. Nikos Kapravelos, directorul secției de terapie intensivă de la spitalul Papanikolaou din Salonic.
Medicul a precizat că victima, un bărbat de 70 de ani, a decedat duminică. Acesta fusese recent la dentist, dar nu avea comorbidități sau alte probleme de sănătate. Atât bărbatul, cât și soția și copiii lor au urmat toate măsurile de precauție și au fost vaccinați în regim complet împotriva coronavirusului, a mai precizat sursa citată. 

Autoritățile elene se tem că sezonul estival de vară ar putea duce la un nou val al pandemiei. În ultima perioadă, numărul noilor cazuri a crescut îngrijorător, la 4.000 miercuri, de la 2.800 în aceeași zi a săptămânii precedente. 
Din acest motiv, carantina a fost impusă din nou pe mai multe insule elene, potrivit hotnews.

De luni, pe fondul răspândirii variantei Delta a Sars-Cov-2, Grecia a impus vaccinarea obligatorie pentru toţi îngrijitorii şi personalul din căminele pentru persoane în vârstă şi cu handicap. Legea vizează și personalul sanitar din spitalele publice şi clinicile private, care au termen să se imunizeze până la 1 septembrie. Mai multe detalii despre acest subiect sunt disponibile AICI.