MENIU

Alertă în Europa - Mai multe țări ÎNCHID legăturile aeriene și feroviare cu Marea Britanie din cauza creșterii infectărilor cu noua tulpină coronavirus. Ce va face România

coronavirus Foto: Pixabay.com

Cinci țări europene blochează zborurile, dar și legăturile feroviare către și dinspre Marea Britanie după ce transmiterea noii tulpini de coronavirus s-a accelerat și au intrat în vigoare restricțiile de ultimă oră din Regatul Unit.

 

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

În acest moment, zborurile între Marea Britanie și Italia nu au fost restricționate. Mai multe curse vor ajunge duminică în Lombardia, alte 8 în Lazio și 4 în Veneto.

Deocamdată România nu a inclus Marea Britanie printre statele cu risc epidemiologic COVID-19. Potrivit ultimei actualizări a României a listei țărilor din zona galbenă, Marea Britanie nu a fost inclusă.

Citește și LISTA pentru zona GALBENĂ, actualizată la 37 de țări. Cei care vin din Italia NU mai stau în carantină. Măsuri pentru bolnavii de COVID-19

„Marea Britanie a dat alarma cu privire la o nouă formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutații a virusului. Guvernul are datoria de a-și proteja cetățenii, din acest motiv, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna dispoziția de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie”, a anunțat ministrul de externe italian, Luigi di Maio, conform Corriere della Sera, citat de stiridiaspora.ro.

Măsura autorităților olandeze - în vigoare de duminică până pe cel puțin 1 ianuarie - a fost luată după ce autoritățile au confirmat că au izolat cel puțin un caz din aceeași tulpină COVID-19 pe teritoriul Olandei, care a determinat o parte din Marea Britanie să revină la restricții severe.

Belgia decis și blocarea transferurilor feroviare care sosesc din Marea Britanie prin Franța. 

După decizia Olandei, Belgiei , Italiei, și Germania se pregătește să suspende zborurile din Regatul Unit și Africa de Sud, potrivit Reuters. 

Și Franța se pregătește de blocarea trenurilor și a avioanelor dinspre Regatul Unit.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Marea Britanie a impus de astăzi restricții dure în capitală și sud-estul Regatului din cauza trnasmiterii rapide a noului tip de coronavirus.