MENIU

Alertă în Elveția. Antivacciniștii se infectează intenționat cu COVID, deși riscă să facă închisoare

Proteste antirestricții În Elveția

Autoritățile elvețiene sunt în alertă, după ce tot mai mulți oameni se infecteze intenționat cu COVID-19, pentru a obține, temporar, certificat verde. Autoritățile chiar avertizează că o astfel de practică este ilegală și se pedepsește cu închisoare.

Autoritatea de Sănătate a avertizat că infectarea intenționată este infracțiune și poate fi sancționată cu până la 5 ani de închisoare, potrivit publicației thelocal.ch.

Fenomenul a devenit alarmant după ce pe rețelele de socializare au început să apară tot mai des anunțuri date de persoane sănătoase care caută persoane bolnave, pentru a se contamina și a beneficia apoi de certificat verde.

Susținătorii practicii au argumentat că imunitatea dobândită natural este mai puternică, însă specialiștii avertizează că riscul este mult mai mare, pentru că nimeni nu poate estima dacă persoana contaminată intenționat va trece ușor prin boală sau va avea de suferit, poate chiar va deceda. 

Pe de altă parte, autoritățile elvețiene au avertizat că evoluția infectărilor este mai gravă decât în multe alte țări europene.