MENIU

27 de ore de negocieri. Bărbatul din Chiajna care amenința că se aruncă în aer, cu fetița de 5 ani, în custodia Poliției - LIVE TEXT

După 27 de ore, Poliția Română a anunțat încheierea cu succes a misiunii din Chiajna. După ce au continuat negocierile cu bărbatul din Chiajna, care amenința că se aruncă în aer, cu fetița sa de 5 ani, pe care o ține ostatică. Atât polițiștii, cât și o rudă care au stat de vorbă cu el au spus că bărbatul nu are o solicitare precisă și lasă impresia că face un joc al nervilor. Potrivit oamenilor legii acesta a avut grijă de fetiță și singura cerință a fost să i se aducă mâncare pentru copil. 

UPDATE 17:20 - Bărbatul și fetița sa, în custodia autorităților, după 27 de ore de negocieri. Poliția Română a anunțat vineri după-amiază că operațiunea din Chiajna s-a încheiat. În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. Și bărbatul se află în custodia Poliției Române. În urma operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări, a precizat Poliția Română.

UPDATE 14:00 Au trecut 24 de ore de când polițiștii încearcă să negocieze cu bărbatul să renunțe la gândul extrem. Din curtea bărbatului a ieșit o rudă care ar fi unchiul acestuia și care a declarat că acesta n-ar avea niciun gând rău la adresa copilului, dar că este într-un joc al nervilor cu soția sa. Potrivit Realitatea Plus, bărbatul ar solicita garanții "ferme" că nu va fi tras la răspundere în niciun fel în urma gestului său.

UPDATE 09:20 

"Am găsit un canal de comunicare în mod direct, bărbatul are grijă de minoră, nu a suferit vătămări corporale, nu este în pericol, a solicitat hrană pentru minori, care i-a fost adusă de către negociatorul Poliției. Poliția dorește o rezolvare amiabilă a acestui eveniment", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

UPDATE 09.00 Bărbatul nu a formulat vreo solicitare concretă, cerând doar ca forțele de ordine să se retragă. În jurul orei 8:00, o nouă echipă de negociatori a sosit la fața locului. Individul are mai multe butelii în casă pe care amenință că le aruncă în aer, iar efectivele de ordine s-au retras, așa cum le-a solicitat bărbatul.

Individul, un fost deținut, s-a baricadat în casă de aproape 20 de ore, cu copilul său de 5 ani, după ce și-a alungat soția. Este cea mai lungă negociere de acest fel din România, potrivit Realitatea Plus. 

UPDATE 07.00 Străzile din jur sunt închise, iar la fața locului sunt mobilizați jandarmi, polițiști, pompieri, echipaje medicale, negociatori, dar și un lunetist ascuns care îi urmărește fiecare mișcare.  Casa este păzită de zeci de forțe de ordine, iar un lunetist a stat de gardă toată noaptea

Potrivit martorilor citați de Realitatea Plus, bărbatul ar fi ieșit din locuință de 2 ori, dar oamenii legii nu au intervenit pentru a-l reține. Mai mult, acesta ar fi amenințat că-și va ucide copilul și se va omorâ dacă  apar imagini cu el în presă.

UPDATE 01.00: Polițiștii au inițiat un dialog cu bărbatul. Acesta vorbește cu oamenii legii, cărora le-a spus că fetița este bine. Și soția acestuia se află la fața locului.

UPDATE 00.00: Bărbatul are în jur de 45 de ani, iar vecinii spun că este agresiv.

Acesta ar fi cerut un singur lucru: să plece Poliția, potrivit unor surse.

„La data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință. 

Bărbatul s-a baricadat în locuință, împreună cu fiica sa minoră, de 5 ani.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU. 

Până în prezent, bărbatul nu are solicitări.

Activitățile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranța minorului”, a transmis Poliția.

La locul incidentului au ajuns polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS, echipaje ISU.

Potrivit vecinilor, există scandaluri dese între soți de multă vreme.

Mai multe articole despre:
chiajna copil amenintare