MENIU

Alertă de TBC la un liceu bucureştean

Alertă de TBC la un liceu bucureştean. Elevii şi profesorii de la "Marin Preda" sunt testaţi pentru tuberculoză, după ce boala a fost confirmată la o femeie de serviciu! Deja, doi copii sunt internaţi în spital, după ce au fost testaţi pozitiv. Medicii spun însă că aceştia nu sunt în pericol. 

1.500 de elevi învaţă la Liceul "Marin Preda" din Capitală! Toţi urmează să fie testaţi.

"Urmează să fie controlaţi asupra stării de sănătate, absolut cei toţi peste 1400 de elevi. De asemnea, vor fi verificaţi dacă sunt suspecţi sau sunt bolnavi cu această afecţiune. Este un proces de durată pentru că este făcut de către un centru special", a spus Marian Banu purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar.

Doi copii sunt internaţi în spital după ce au fost testaţi pozitiv, însă medicii spun că nu sunt în pericol. Suspiciunile au apărut după ce o îngrijitoare din şcoală a mers la spital cu simptome ale bolii. După ce a fost testată amănunţit, s-a dovedit ca boala ei nu avea manifestări contagioase. În plus, femeia nu a venit în contact cu copiii, deoarece făcea curăţenie întotdeauna după plecarea lor de la şcoală.

Medicii spun că părinţii nu ar trebui să se îşi facă griji, chiar dacă în unele cazuri se depistează prezenţa virusului. În lipsa simptomelor de boală, copiii sunt în afara oricărui pericol. E recomandat totuşi să meargă la medic.

 
Mai multe articole despre:
şcoală elevi Bucureşti TBC Liceul "Marin Preda