MENIU

Alertă de înșelătorie pe rețele de socializare în numele celor mai mari bănci din România

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că pe rețelele de social media se desfășoară o campanie de phishing prin postări sponsorizate, care se folosesc de elementele grafice ale Băncii Transilvania și BCR. Escrocii vizează obținerea datelor personale sau de pe card.

Directoratului publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat \"capcane\" similare care se folosesc de branding-ul BCR.
 
Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.
 
 

 Raportați astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde le întâlniți. În imagini regăsiți mai multe astfel de exemple.
- Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
- Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
- Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
- Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
- În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
- Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911)
 
Mai multe articole despre:
alerta phising banca transilvania bcr facebook