MENIU

VIDEO - ALERTĂ de gradul ZERO la Washington! Un bărbat a amenințat că detonează o bombă lângă Biblioteca Congresului SUA

ALERTĂ de gradul ZERO la Washington! Posibilă amenințare cu bombă lângă Biblioteca Congresului SUA

Alertă de gradul zero joi la Biblioteca Congresului în Statele Unite ale Americii! Autoritățile verifică o camionetă suspectă care staționa lângă sediul Bibliotecii Congresului american, la volanul căreai se afla un bărbat care amenința că detonează o bombă. După aproape cinci ore de negocieri, suspectul s-a predat.

Evacuarea a avut loc după ce poliţiştii au observat că bărbatul ţine în mână un obiect ce pare să fie un dispozitiv de detonare, a precizat Thomas Manger, reprezentant al Poliţiei.

Totul a început în jurul orei locale 9.15, ora locală, când acesta a parcat în fața bibliotecii Congresului SUA. Şoferul camionetei, bărbat ras în cap şi cu barbă, i-a spus agentului care a venit să-l verifice, că are o bombă şi, potrivit omului legii, părea să aibă un detonator în mână, relatează Daily Mail. 

"Nu mă voi mişca de aici", afirma bărbatul în înregistrare. "Trageţi asupra mea", a mai afirmat suspectul, care solicita ca președintele Joe Biden să vină să discute cu el.

Toate imobilele din împrejurimi au fost evacuate potrivit poliţiei, în special Curtea supremă şi sediul Partidului republican.

Forţele de ordine au cerut evitarea zonei din jurul bibliotecii Congresului, care se află vizavi de Congres, de partea cealaltă a unei străzi.

"Echipa mea şi imobilul nostru din apropierea vehiculului au fost evacuate în siguranţă", a postat pe Twitter o deputată democrată din Camera Reprezentanţilor, Raja Krishnamoorthi.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a spus că a fost informată privind această "situaţie care evoluează" şi a anunţat că poliţia capitalei federale va coopera cu alte forţe prezente la faţa locului.

"Agenţii de poliţie au răspuns la cazul unui vehicul suspect staţionat lângă sediul Bibliotecii Congresului. Este vorba de o investigaţie activă privind o ameninţare cu bombă", a comunicat Poliţia Capitoliului.

A fost instituit un perimetru de securitate în zona Capitoliului şi în apropierea Curţii Supreme de Justiţie. Unele anexe ale sediului Congresului SUA au fost evacuate.

La operaţiune au participat şi agenţi din cadrul Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Substanţe Explozive. Membrii Congresului sunt în vacanţă săptămâna aceasta.

Forțele de ordine au anunțat că bărbatul s-a predat pașnic.