MENIU

Alertă de coronavirus la Guvern! Cine sunt contacții premierului

Alertă de coronavirus la Guvern! Cine sunt contacții premierului

Alertă la Guvern după ce premierul Ludovic Orban și-a anulat toate întâlnirele programate astăzi și a anunțat că își face testul pentru coronavirus. Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrii Fondurilor Europene, Marcel Boloş, și Monica Anisie, care au participat recent alături de premier la diverse evenimente publice, au anunțat, la rândul lor, că se vor testa pentru a afla dacă au fost expuși infectaţiei cu noul coronavirus. Totodată, Nicușor Dan, primarul ales al bucureștenilor, a anuțat, într-o postare făcută astăzi pe contul său de Faceboook, că s-a testat și a decis să se autoizoleze până la aflarea rezultatului. 

Premierul Ludovic Orban nu estesingurul care își va face testul COVID-19 ca urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Contacții premierului, printre acre se află vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilro Europene Marcel Boloș au decis și ei să-și facă testul pentru a afla dacă au fost sau nu expuși virusului. 

"Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu", a precizat Turcan, citată de Agerpres, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar "de vreo trei ori până acum". "Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei", a adăugat el.

În ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, acesta a anunțat, astăzi, că a făcut testul COVID-19 și a decis să se autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat  că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

"În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii", se arată în mesajul postat de Nicușor Dan. 
Mai multe articole despre:
guvern coronavirus membri guvern