MENIU

Alertă COVID la Penitenciarul Jilava, sunt vizați sute de oameni

Jilava

Alertă de posibil focar COVID la Penitenciarul Jilava, după ce s-a confirmat faptul că un angajat testat pozitiv ar fi intrat în contact cu zeci de angați și sute de deținuți. Informația a fost transmisă, miercuri, de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta", informează comunicatul ANP.

Preventiv, cei 33 de angajaţi au fost izolaţi la domiciliu și vor fi testați miercuri. Și deținuți vor fi monitorizați din punct de vedere medical, iar cei suspecți vor fi separați de restul. În cazul în care se va mai confirma, în rândul salariaților, un alt caz de contaminare, conducerea penitenciarului Jilava ia în calcul mutarea deținuților sănătoși în alte unități de detenție.

Mai multe articole despre:
covid jilava penitenciar