MENIU

Alertă alimentară: sute de kilograme de pește stricat, descoperite de ANPC. Pericol uriaș pentru mii de turiști de pe litoral

Sute de kilograme de pește stricat

Este pericol uriaș pentru mii de turiști de pe litoral. Inspectorii sanitari au descoperit peste 400 de kilograme de pește și fructe de mare congelate care erau ținute la căldură. 

Inspectorii de la Protecția consumatorilor au găsit peste 400 de kg de pește stricat și ținut în condiții improprii, într-un depozit al unui furnizor cunoscut de pește și produse din pește, potrivit șefului ANPC, Horia Constantinescu.

Marfa era ținută în cutii desfăcute și plase desigilate. Aceasta urma să ajungă în restaurante, supermarketuri și magazine în toate stațiunile de pe litoralul românesc.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au amendat societatea cu 10.000 de lei și au ordonat distrugerea mărfii. Președintele ANPC avertizează că dacă marfa ajungea la raft, iar clienții ar fi suferit toxiinfecții alimentare, vina ar fi fost a operatorilor economici. 

„A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei și OD de produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de 10 zile. Bistro Mar Timona SRL este furnizor pentru mai multe restaurante supermarketuri și magazine mai mici. Atâta timp cat ține marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari întrerupând lanțul termic iar apoi o livrează beneficiarilor pretinzând că aceasta este în regulă îi expune nu numai pe consumatori ci și pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor. Peștele este unul dintre cele mai periculoase alimente. Ori cantitatea descoperită de noi stătea la plajă nu la frig”, a precizat Horia Constantinescu.