MENIU

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Portocale, RETRASE de la vânzare. PERICOL uriaș pentru sănătate

Portocale

ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a mai multor loturi de portocale aduse din Turcia. Motivul rechemării este nivelul ridicat de pesticide.

”Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos) SC MICROFRUITS SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului PORTOCALE, origine TURCIA, lot 026, produsele au fost comercializate în perioada 27.01.2022 – 11.02.2022.

Motivul rechemării este depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos)”, potrivit ANSVSA.

Persoanele care au cumpărat produsele sunt sfătuite să nu le consume, ci să le aducă înapoi în magazine sau să le distrugă. Contravaloarea produselor va fi returnată.

Persoanele care au cumpărat produsele din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 17 .02.2022-28.02.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul de lucru al comerciantului din Afumati, Sos, Linia de Centura Dreapta, Nr. 92, Complex Su Market, Stand B8 judet Ilfov, respective Str. Sos. Garii nr. 16, Branesti, Jud. Ilfov. Contravaloarea produselor va fi returnată.

Lista completă a alimentelor retrase o găsiți AICI.