MENIU

ALERTĂ falsă pe Aeroportul din Sibiu. Coletul suspect a fost de fapt o geantă uitată de un pasager

 Alerta din Aeroportul Internațional din Sibiu a fost una falsă. Coletul suspect din incinta clădirii a fost de fapt o geantă de laptop uitată.

Alerta din aeroportul din Sibiu, a fost provocată de o geantă de laptop uitată în incintă. Jumătate din aeroport a fost evacuat și s-a aplicat procedura standard pentru astfel de situații. Directorul aeroportului din Sibiu, a declarat pentru Ora de Sibiu, că acel colet suspect este o geantă de laptop uitată. În acest moment s-a reluat activitatea de pe aeroport în condiții normale .

Un colet suspect a fost găsit în incinta clădirii, iar conducerea Aeroportului din Sibiu a luat decizia evacuării terminalului sosiri, scrie oradesibiu.roTraficul aerian nu a fost perturbat de operațiunile de alertă desfășurate pe Aeroportul Internațional din Sibiu. Îmbarcările în avioane se fac normal, deoarece se utilizează un alt sector al terminalului plecări, care nu a fost închis.

Directorului aeroportului din Sibiu a confirmat informația, afirmând că, cel mai probabil este vorba un bagaj uitat.

 "Oamenii au fost evacuați, dar cel mai probabil vorbim despre un bagaj uitat, abandonat în clădire. În astfel de situații se aplică procedura standard, prin intervenția autorităților și prin evacuarea persoanelor aflate în zona posibilului pericol. E un colet abandonat în zona publică a terminalului sosiri și momentan se intervine cu echipe de pirotehniști, pentru a determina dacă este un potențial pericol sau nu. În zona publică, s-a aplicat procedura evacuării persoanelor și s-a restricționat accesul pe partea de vest, adică jumătatea din partea dinspre sosiri. Pasagerii care se aflau la sosiri în procesare pe partea de intrare au fost scoși în afara terminalului, în autobuze pe platforma aeroportului. Cel mai probabil este un bagaj abandonat, fără să reprezinte efectiv un pericol (…), dar aplicăm procedura normală pentru astfel de situații”, a explicat directorul aeroportului.